Tandenstokers

Tandenstokers

Tandenstokers worden gebruikt om de ruimtes tussen de tanden en de kiezen te reinigen. Het is gebleken dat de tandenstoker het best geaccepteerde middel is om het gebit te reinigen. Het is een goedkoop product en het gebruik ervan is redelijk eenvoudig.

Tandenstokers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en soorten.De meeste tandenstokers zijn echter gemaakt van hout. Het ruwe oppervlak van het hout zorgt voor de verwijdering van plaque door de schurende werking.
Tandenstokers gemaakt van plastic zijn daarom minder effectief. Bovendien is de kans op beschadigingen van de papil door het harde plastic groot.

Hoe gebruik ik een tandenstoker

Een goede tandenstoker heeft een driehoekige doorsnede. Het is belangrijk dat de platte kant van de stoker naar het tandvlees toewijst, zodat er niet in het tandvlees “gesneden” wordt.

 

 

1.   Voordat u de tandenstoker gaat gebruiken kunt u hem het beste eerst nat maken met water of speeksel. Op deze manier voorkomt u dat de tandenstoker gaat splijten of breken. Neem de tandenstoker tussen duim en wijsvinger.

 

 

2.   Plaats de tandenstoker onder het punt waar de tanden en kiezen elkaar raken en steun met de andere  vinger goed af.

 

 

 

 

3.   Duw de stoker tussen tanden en kiezen door zodat deze zichtbaar is aan de binnenkant van de mond.  Herhaal deze procedure een keer of drie

 

 

4.   Maak op deze manier alle tussenruimtes schoon.